Det hälsosamma levernet

När det kommer till vad som utgör ett hälsosamt leverne så är det inte bara att tänka på att man ska äta sin spenat och promenera sina 10 000 steg om dagen. Mycket handlar även om vår genuppsättning, vilket man föds med och inte kan göra så mycket år. 

26102-blueberryVissa finner ett lugn i att vissa saker är förutbestämda, medan andra gärna vill ha så stor koll som möjligt att kunna påverka sitt liv in i minsta detalj. I en artikel från Aftonbladet går det att läsa man med rätt gener kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Detta även om man både röker och älskar att sitta still. Men, sedan kan man ställa sig frågan om ett dekadent liv kan vara lösningen för andra då man oroar sig mindre och med det kan slappna av bättre.

Forskning från Sahlgrenska

Att man med rätt gener kan gå ett friskare och enklare liv står nu fast efter en stor forskning från Sahlgrenska akademin, avhandlingen vid Göteborgs universitetssjukhus visar att det är vår genuppsättning som håller i trådarna när det kommer till den effekt man får av ett sundare leverne. Sedan ska man aldrig komma ifrån att det alltid är bra att i förebyggande syfte försöka hålla sig så frisk och välmående som möjligt och leva det sätt som man mår bäst av. Tar man den nyss avlidne författare Lennart Hellsing som blev 95 år, rökte två paket cigarretter om dagen. Han var troligen en av de 15 % av den svenska befolkningen som har en speciell genvariant vid namn APOE, vilket gör att man är mer skyddad mot risker för hjärt- och kärlsjukdomar.

Påverka så mycket som möjligt

Ser man till alla människor världen över så lever alla olika liv , och vad man ska tänka på är att försöka leva så gott man kan och så man känner sig lycklig. För det kan nog vara den bästa medicinen i världen: att man känner sig nöjd med sitt liv. Sedan finns det mängder av saker man bör omge sig av för att bättra på så man kan leva det liv man vill.

  • Det börjar bli allt mer populärt att använda sig av stödstrumpor, och inte bara när man passerar bäst före datumet utan även när man flyger och när man tränar för att öka blodcirkulationen. På stödstrumpor.se/ finns det mängder av bra strumpor att välja mellan och snabbt skaffa sig ett lite mer hälsoförbättrande liv.
  • Att äta vitaminer för att se till så man får i sig alla näringsämnen är ett enkelt steg om man vill försäkra sig att man byggs upp så bra man kan.
  • Skratta! Låt oss avsluta med att säga att ett gott skratt förlänger livet.