En mjölk som smakar blåbär

Blåbär är otroligt nyttigt och något som de flesta gärna äter och dricker. Men när det kommer till ett gott glas mjölk – som av outgrundlig anledning ger smak av blåbär är många konfundersamma. 

1666437-pouring-milk-into-glassBlåbär är något otroligt nyttigt, men det är inte så att en ögonklinik i Stockholm ska känna sig hotad av alla ögonpatienter kommer att försvinna. Men, nu verkar det som om blåbär har blivit ett problem, och detta problem är något som förbryllar många då man inte finner orsaken. I Folkbladet går det att läs att det är som att jaga ett spöke när det kommer till blåbärssmaken som nu smyger sig in i mjölken.

Mjölk med avvikande smak

Om man är rädd för att denna mjölk ska komma ut i butikerna så kan man andas ut. Detta då den kommer att stoppas då all mjölk provsmakas. Dock ställer detta till det något enormt för mjölkbönderna kan man läsa i en annan artikel då mjölken måste dras tillbaka – även om den är helt ofarlig.

“Mjölk med blåbärssmak är helt ofarlig, men det är smakmässigt inte möjligt att använda den i mejeriproduktionen, därför tar vi inte heller in den i mejeriet.”

Vad man tror är att den inte så bra sommaren har påverkat vallfodret så det blivit öjämn energi samt ojämnt näringsinnehåll. Vad man nu kommer att göra är att göra en utredning av foderinnehållet på de tio gårdarna som blivit drabbade skriver atl.se.

Att mjölken ibland kan få andra smaker är inte något som är nytt, men vad som är skillnaden i detta fall var att det var så många gårdar som blivit drabbade.