Heta mattrender 2012

Att hänga med i vad som är inne respektive ute när det kommer till mat kan vara minst lika svårt som att hänga med i modebranschens enorma svängningar. Det ges hela tiden nya bud från höger till vänster och driver man en het innekrog gäller det att hänga med i svängarna.

För att hitta inspiration till sommarens trender så gäller det att hålla ögon och öron öppna. Nybergs Deli har bra recept så kika gärna in på deras hemsida för att få lite nya och roliga uppslag till vad du kan tillaga härnäst. I sommar kommer det att vara populärt med bland annat kyckling, lamm och fisk på grillen, tillsammans med klassiskt grillade grönsaker. Självklart kommer du även hitta många rätter som innehåller mycket sparris, frukt och bär.

Häng på den heta gröttrenden

Om du inte vill skapa något avancerat så kan du hänga med i årets heta gröttrend. I SvD publicerades nämligen följande:

Världen har drabbats av grötfrossa och borta är stämpeln av grå och klistrig fattigmansmat. Tidningen The Guardian kallar gröt för den moderna livsstilens heliga graal och den engelska sandwichkedjan Pret A Manger säljer runt 50 000 portioner i veckan.

Gröt är med andra ord inte längre bara en fråga om gryn, vatten och lite salt. I takt med att trenden växer kläs det klassiska morgonmålet i nya kläder. I New York serveras havregrynsgröt under samma knäckiga sockertäcke som Crème brûlée à 16 dollar portionen. Och i världens första mobila grötbar, Tony Stoat’s Porridge bar i Skottland, står valet mellan ekologisk havregrynsgröt i åtta olika smaker, till exempel äpple, banan, russin, blåbär och kanel.

Du kan läsa hela artikeln här.