När en trend blir norm

I vårt samhälle som vi lever i idag är det trender som ständigt kommer och går. När det kommer till kläder och skor såväl som mat och kostvanor. De allra flesta känner nog till att det finns olika sätt att äta mat på, det vill säga att man kan följa olika dieter. Många testar olika när de kommer upp, men slutar rätt snabbt igen. En diet som dock började som en trend men numer blivit så pass erkänd i folks liv är att äta GI-kost, till exempel med hjälp av giviktkoll.se. På svd.se kan man till och med läsa om hur framgångsrik just den kosthållningen är:

Den populära GI-kosten med mycket proteiner är idealisk för att förhindra viktuppgång, visar en ny stor europeisk undersökning. Den stenhårda striden mellan den gamla etablerade bantningsmetoden att äta mindre fett och de nyare varianterna att i stället minska socker och undvika snabba kolhydrater som vitt bröd och spagetti har böljat i flera år nu.

Nya koster som GI-kost, Atkins och Montignac har lanserats i en uppsjö bästsäljande böcker. De bygger på att äta mer proteiner till exempel kött och skaldjur och framförallt mindre sockerprodukter och livsmedel med snabba kolhydrater än de gamla rekommenderade metoderna att minska på fettet. Den mest extrema och omskrivna varianten, kallas LCHF (låga kolhydrater-högt fett), till- låter obegränsad konsumtion av fettprodukter. Den mest kände före- trädaren är Annika Dahlqvist, även kallad Doktor Fett. (Läs hela artikeln här).

Det är alltså inte undra på att många försöker leva efter GI då det helt enkelt får en att må bättre då man får i sig mat som kroppen behöver och vill ha.