Ny trendrapport – Choklad med goda hälsoeffekter

Nya rapporter kommer hela tiden om att choklad är bättre än vad vi tidigare trott, det fortsätter och för varje gång är det en ny sjukdom som kan hållas borta med hjälp av chokladen. Cancer, stroke och högt blodtryck är bara några av de sjukdomar som kan hållas borta och minska risken för. Nu talar man främst om mörk choklad som ger en maximal hälsoeffekt.

flera olika chokladerChoklad har återigen visat sig vara positiv för vår hälsa och ger oss en klart bättre hälsa än vad vi trott tidigare. Att personer som åt en liten bit choklad om dagen hade en mindre BMI och att blodtrycket hos personer inte alls var lika högt är bara en av alla de trendrapporter som kommit de senaste åren. Kvinnor har varit en majoritet i rapporterna men nu har det även visat att effekterna även är synliga hos män. Detta är positiva effekter med choklad:

  • Minskar risken för stroke, ett antal personer testades och ställdes emot varandra, 2000 av personerna hade fått en stroke och majoriteten av dessa åt inte choklad.
  • Överlag förbättrad hjärthälsa, kan vara en effekt av det låga blodtrycket.
  • Lägre BMI, med måttligt intag av choklad så hade en stor andel kvinnor ett lägre BMI, något som påverkar hälsan.
  • Inflammationer, har bevisats förhindrats med hjälp av chokladen, även åderförkalkning verkar minska.
  • Lyckligare, personer som äter mer mörk choklad känner sig lyckligare och de flesta vet att lycka har positiv effekt på våra liv och vår hälsa överlag.

Riktigt bra choklad

Rapporten ser ingen större skillnad mörk och ljus choklad då de inte skiljts åt när det handlade om strokepatienterna. Däremot får man tänka till lite då mörk choklad innehåller minimalt med socker och härdat fett, något som det finns gott om i exempelvis mjölkchoklad. Vill man ha en positiv hälsoeffekt så får man satsa på kvalitetschoklad som innehåller mycket antioxidanter. Chokladsmaken.se har ett stort sortiment på choklad av hög kvalité och kan med fördel köpas och direkt få en bättre hälsa. Viktigt är dock att inte överdriva intaget, självfallet har chokladen en positiv effekt i små mängder och när det blir för stora mängder kan en persons BMI öka och i och med det bli en negativ hälsoeffekt.