Olika sätt att gå ned i vikt

Det finns hundratals olika dieter, tips och råd för hur man ska gå ned i vikt fort för att bli smal och fin. Alla sätt som finns måste man dock komma ihåg är helt individuella eftersom alla reagerar olika på dieter. En av de mer vanliga dieterna idag är den så kallade LCHF-dieten som går ut på att man inte äter några som helst kolhydrater utan istället mycket proteiner, fetter och grönsaker. På det sättet får man inte i sig något slags onödigt socker, eftersom kroppen faktiskt kan vara utan det utan att dö. Genom att öka andelen fetter och grönsaker får man istället mer av sådant som kroppen behöver, och man kan därför överleva. Dieten kan också vara bra för diabetiker som slipper onödigt socker (eftersom det är hälsofarligt för dem).

Personer med typ 2-diabetes får vanligen rådet att äta en kost med lågt fettinnehåll. Nu visar en studie vid Linköpings universitet att mat med mycket fett och lite kolhydrater kan ha en bättre effekt på blodsockernivåerna.

Andra sätt att gå ned i vikt på är att försöka hålla sig till en rimlig nivå. Det vill säga, man äter tre hyggliga mål om dagen, tränar tre-fyra gånger i veckan och försöker i vardagen röra på sig mer än att sitta stilla. Att ha ett rörelsefyllt yrke är därför mer klokt än att ha ett stillasittande/stillastående kontorsyrke. Andra sätt man kan göra för att bli smal och fin på är att pröva sig med olika bantingspiller och pulver. Genom att ta sådana piller/pulver sägs det att man ska gå snabbt ned i vikt även om man måste träna och äta korrekt också. Man kan också försöka sig på att hoppa över en måltid och ersätta den med vatten och en slags kaka innehållandes en ersättning av en måltid. Nu är den måltiden dock inte hundraprocentig ersättare, men kan ersätta en lunch om man äter en stark frukost och middag.