Rök- och alkoholfri trend

Att leva hälsosamt och att vara fri från tobaksberoende och alkohol är två trender som verkligen toppar för 2017 – och här finns alla tips på hur du lever sundare och blir rökfri samlat!

1595338-man-with-alcohol-and-cigaretteDricker du alkohol och gärna tar några bloss på en cigarett också? Då är det hög tid att sluta med det nu om du vill vara trendig, men framförallt bör du sluta för din egen skull. Men att sluta kan vara svårt, och därför kan det vara bra att börja ta klivet mot ditt nya liv genom att helt enkelt trappa ned. Tänk till exempel om det verkligen är nödvändigt med det där glaset på AW:n eller om det verkligen är livsviktigt att ta den där cigaretten när du står och väntar på bussen. Sen kan du också göra det ännu enklare för dig, och det är genom att byta ut alkoholen och cigaretten mot bättre varianter såsom alkoholfritt. Likaså går att byta mot en e-cigg på ecocig.se istället för att röka den där cigaretten med alla dess gifter och bara får det du är beroende av – nikotinet. Frågan är dock om du är redo att sluta? Det kan du kolla upp genom att ta Expressens test som de döpt till Motivationsmätaren, så får du svart på vitt om du är tillräckligt motiverad.

Många fördelar att sluta

Det finns dock många fördelar med att både sluta dricka alkohol och att sluta röka, och inte bara för att det är trendigt just nu. Till exempel så händer det en hel del bra saker i kroppen när du slutar och det är något som Metro mode listat. Där skriver man bland annat att du sover bättre, går ner i vikt, får mer energi, kan koncentrera dig bättre och att du dessutom känner dig och ser snyggare ut. Likaså finns en hel del fördelar med att sluta röka eftersom att det ger liknande positiv effekt på din kropp. Mer om det kan du läsa om hos Aftonbladet där man bland annat listar vad som händer i och utanpå kroppen när du väl fimpar för sista gången – och det kan vara ett bra sätt att bli motiverad på till att faktiskt sluta med ovanan!