Tappa dina extrakilon hälsosamt

Visst finns det en rad olika metoder för viktminskning, men handen på hjärtat – är de verkligen så hälsosamma bantningsdieter? Nej, det är de verkligen inte. Men det finns hälsosamma sätt att förlora de där extrakilona!

127960-fresh-vegetables-fallingDet är en självklarhet att man går ner i vikt om man hoppar på en svältdiet, men kilona kommer tillbaka så fort man slutar med sin bantning – och det är ju inte det resultatet man vill att ens diet ska ha. Snarare bör man fokusera på en hållbar livsstilsförändring och ge sig i kast med en diet som både är hälsosam och tillåter en att komma i god form. Och om man lyssnar till forskningen är det främst dieterna LCHF och GI metoden som ger de mest lönsamma och hållbara resultaten. Exempelvis skriver Metro i en artikel att en studie på området visat att just dessa två är att rekommenderas till personer som lider av fetma just på grund av dess positiva inverkningar på kroppen. Dock bör man hålla i minnet att man tidigare varnat för LCHF då forskning indikerar att följaren av just den dieten har högre risk att drabbas av cancer, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Så om du är i funderingar om att pröva på en ny sorts diet är GI metoden helt klart att föredra framför LCHF av denna anledning. Och om man vill komma igång med sin diet utan att behöva fundera över hur man räknar ut vilka produkter som har lågt glykemiskt index, som GI är grundat på, kan man snabbt och enkelt beställa hem en färdigpackad matkasse från Giboxen som både innehåller relevant information om kosten samt smarta recept och råd – så det kan ju vara värt att pröva på!

”Vid GI-bantning behöver därför inte matintaget begränsas, vilket ”leder till en bättre livskvalitet än med de andra bantningsmetoderna”.” läs mer.