Trend: Att vara hälsosam

För några år sedan var det inne att ligga på sofflocket och slappa, men detta har nu ändrats och vi ska nu vara hälsosammare än någonsin!

En tydlig hint om att välden går mot en nyttigare tid är att till och med läskföretagen nu lanserar kalorisnåla dryckesalternativ dels för att bekämpa övervikt men även för att de under de senaste åren gått ned i lönsamhet då folk dricker allt mindre läsk, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. En annan indikator på denna sundare inställning är att det blir allt trängre på gymmen runt om i landet då fler och fler människor väljer att börja eller utveckla sin träning skriver DN. Dock ska man vara försiktig med att hoppa på alla de olika trenddieterna som byter av varandra och lovar mirakelresultat!

Dieter som förstör

I en artikel i SvD beskriver hur alla dessa trenddieter kan orsaka näringsbrist som är något som faktisk påverkar hela kroppen och är det någonstans där dessa dieter får genomslag är framförallt i storstäder. Till exempel så drabbas tandköttet som förlorar sin friska färg och det blir lättare att tappa tänderna då kroppen fokuserar på att lägga all sin energi på att uppehålla livsviktiga funktioner. Därför kan ett gott råd vara att tala med din tandläkare i Stockholm, eller var denne nu kan tänkas ha sitt kontor, innan man hoppar på en livsförändrande diet som kan vara skadlig. För sanningen är den att munhälsan är den del av kroppen som vi glömmer att fokusera på, och stämmer det inte att ett vackert leende är finare än en ohälsosamt smal kropp? Ett tips är därför att istället fokusera på en god kosthållning utan skadlig läskeblask och socker samt se till att vara noga med att röra på sig och sedan inte glömma bort sina tänder!

Alla barn vet att det är viktigt att borsta tänderna, gör du?