Trender inom skönhet och hår

Trender och mode råder inom de mesta i livet. Mat, kläder, resmål, tjänster, jobb och så vidare. Ja, inom det mesta råder det trender och växlingar av dessa. När det gäller skönhet finns det vissa saker som alltid fungerar och anses vara vackra. Till exempel ett vitt leende, ett glansigt och friskt hår, en hälsosam kropp och så vidare. Vad gäller frisyrer, färger på nagellack etcetera så växlar trenderna däremot en del från år till år, säsong till säsong och även olika trender inom olika stilar såklart.

De senaste åren har det varit modernt med så kallad dip dye eller ombre. En typ av hårfärgning där hårtopparna har en annan färg än resten av håret. Många väljer att ha topparna lite ljusare än resten av håret för att få en mer levande effekt. Andra tar det ett steg längre och färgar topparna rosa, lila, blå, gröna och så vidare. Ett häftigt och enkelt sätt att skapa lite effekt, liv och djup i håret.

”– Ombre och dip dye fungerar fortfarande i höst, även fast det har funnits länge, säger Karin Sandlund.

För er som inte vet vad ombre är så betyder det skugga. Och då brukar man oftast färga utväxten i en mörkar nyanser och sedan övergår nyanserna till det ljusare ju längre ner man kommer. Man kan även ha en omvänd ombre, men då har du ljusare upptill och mörkade nedtill. Dip dye är något extremare och där färgar du bara topparna i någon mer färgglad färg som rosa.”

Apropå hår så finns det dessutom en stor hårlös trend, framförallt när det kommer till kvinnokroppen. Kvinnor ska ha hårlösa ben, armhålor och enligt mångas åsikt, även hårlösa intima delar. Självklart finns det även många kvinnor och män som föredrar hårlösa bröst och intima delar även på män, även om det är väldigt mycket mer accepterat för män att ha hår lite här och var på kroppen. Många väljer idag att göra en permanent hårborttagning för att slippa raka, vaxa och ansa kroppen med jämna mellanrum. Permanent hårborttagning är ett mycket bra sätt att även bli av med generande hårväxt som många lider av. Till exempel hår på ryggen eller kvinnor med hår i ansiktet, grov hårväxt på armar etcetera. Att ansa och ta bort eller inte ta bort hår på ett sätt som man själv mår bra av och trivs med är självklart att föredra. Många föredrar ju faktiskt lite gosigt hår på sin partner.