Trendigt att bada i vin

Att bada i vin har visat sig ha positiva effekter på huden och därför har det blivit lite utav en trend på olika span runt om i världen. Druvornas antioxidanter ger en föryngrad och spänstig hud.

Här kan man läsa om att den som älskar vin kan bege sig till Yunessun Spa Resort i Japan. Där har man nämligen hakat på trenden med vinbad. Spat har gigantiska badtunnor fyllda med Bordeux eller Merlot. Och gästerna kan alltså bada och dricka vin på samma gång. Enligt spat innehåller vin antioxidanten reservatrol, som har anti-åldrande egenskaper. Den här ingrediensen som man har hittat i druvor kan minska risken för inflammationer, stärka huden och öka cirkulationen. Dessutom ska huden också bli mer elastisk av vinet.

Champagne minst lika bravinglass

För den som vill få en yngre hud som både är elastisk och stark, är det bara att hämta närmaste flaska och vinöppnare för att korka upp och fylla på badkaret. Och den som vill lyxa till det ännu lite mer kan istället satsa på champagne. Precis som vin görs champagne på druvor, som alltså är fyllda med antioxidanter. I Café kan man läsa att bubblorna i champagnen tycks förstärka effekten av antioxidanterna, vilket alltså leder till ännu bättre hälsa. Fruktsyrorna i champagnen ska dessutom peela huden och göra den både klarare och renare.

”Fukta en bomullsrondell, svep över ansiktet – och huden får en dos välgörande antioxidanter som fungerar utjämnande på hudtonen.”

Bra för hälsan att dricka

Men det kan också vara bra för hälsan att få i sig lite av det där vinet eller champagnen. En studie som Aftonbladet skrivit som kom fram till att lite vin varje dag kan skydda mot kärlsjukdom och att långvarigt drickande minskar farlig kolesterol.