Trendigt kök

Att trender kommer och går igen är ett som är säkert, därför är det också förvånande hur stark köksinredningstrenden för 2015 har varit – och fortfarande står sig!

kök lägenhet bord stolar lampaDen starka inredningstrenden för kök år 2015 har utan tvekan varit inslagen av det naturliga materialet. Köksbänken ska vara i trä, skärbrädan i marmor och handtagen till köksluckorna i trä ska smyckas med mässing samtidigt som man även ska föra in levande väter och kryddor i sina kök för att verkligen göra köket levande. Något man till exempel skriver om i Vestmanlands Läns Tidning där man också tipsar om att blanda in lite koppardetaljer i mixen för att ge köket en rustikare karaktär. Det är nämligen också något som trendat starkt i år: det rustika. Ett exempel på detta kan till exempel ses i hur köksmöblernas stil sett ut under året, något man kan se bland annat hos Confidentliving.se när man går in på länken http://confidentliving.se/produkter/mobler/mobelgrupper/matgrupper som listar deras matgrupper. Där syns tydligt hur majoriteten har metalldetaljer, robusta bordsskivor och stilrena stolar. Vad man dock också tydligt inte kan se något spår av är de plastigare högblanka möblerna som trendat länge under tidigare år – de är nästan helt och hållet borta från sortimentet.

Inredningstips för ett trendigt kök

Så hur ska man då göra om man vill piffa upp sitt kök utan att helt och hållet renovera om det? Ett tips är att fokusera på inredningen och inredningsdetaljerna. Kanske kan du byta ut handtagen på skåp och lådor mot mässingsbeslag eller rent av bara byta ut dina vardagliga köksprodukter mot nya. Hos exempelvis Aftonbladet MyHome tipsar man om skärbrädor i marmor och annan dekorativ inredning i samma material precis som att man hos Sveriges Radio tipsar om att frångå den vita marmorn – det är dags att fokusera på den gröna eller svarta. Likaså är trä trendigt och i de flesta butiker just nu finns mängder av små skålar och andra prylar i trä att inreda med, precis som det också finns en rad olika köksredskap att kika närmare på – för du vet väl att teflonpannor och plastredskap är helt ute och det är trä och gjutjärn som är inne?