Trendigt med hälsa

Strong is the new skinny” heter det numera och handlar helt enkelt om att vi tränar allt mer och istället för den där ”heroin-chick”-stilen som var så populär på 90-talet så ser vi alltmer muskler och tonade kroppar. I jakten efter hälsan så tränar vi allt mer och på grund av stillasittande jobb så är fritiden inte längre en tid för vila.  

tränar muskler

Idag söker alltfler efter hälsan på gymmet, träning och kost är något som har fått allt större betydelse och därmed faller självsvälten bort lite. När vi tränar så förstår man i allt större utsträckning vikten av att äta rätt. Att vara smal betyder alltså inte att man är mer hälsosam än en fet person. Med dessa rapporter om att män utan muskler riskerar att dö av hjärtattack i större utsträckning än en man med muskler och fett så har allt fler letat sig till gymmen.

Se upp för muskelskador

När man tränar så pass hårt att det blir en ny trend så är det som precis allting annat att man lätt överdriver sin träning. Kroppen får då onödigt slitage som man kan komma att ångra, det gäller då att stretcha och värma upp innan man sätter igång med ett hårt pass. Bland annat krävs det att man har koll på att man lyfter vikter rätt eller har rätt utrustning för löpning och så vidare. Någon som har stor kunskap inom just idrottsmassage är sthlmphysique.se och där kan man mjuka upp musklerna ända in på djupet. När skadan är skedd är det en bra idé att ta kontakt med en massageterapeut, det är dock bättre att börja med motverkande övningar som gör att skadan inte uppstår alls. Det gäller då att vara påläst och att få ta del av hur kroppen fungerar under träning. Exempelvis kan man börja med att värma upp innan ett hårt pass. Det är också bra att stretcha efteråt och ibland före träningen, beroende på vad och hur hårt man ska träna.