Trendigt och nyttigt med vin

Att mat och dryck har en självklar, härlig, del av vår vardag är inget konstigt. Men vad som däremot kan vara lite svårare ibland är att äta för att vi mår bra av det, och inte bara för att man måste. Helt enkelt mat för vår hälsas skull, samtidigt som vi verkligen kan njuta av dem. Som till exempel vin, tro det eller ej!

Vi var nog inte ensamma om att hoppa av glädje när vi läste följande på aftonblandet.se: 

Vin varje dag kan skydda dig mot kärlsjukdom. En ny studie visar att långvarigt drickande minskar farligt kolesterol nästan lika effektivt som mediciner.

– Det finns starkare stöd för att vin är nyttigt, än det finns för att börja motionera på doktorns inrådan, säger professorn Fredrik Nyström. 

För visst har vi alltid känt på oss att vin är bra för vår hälsa, men det är såklart härligt att få det bekräftat en gång för alla. Så är du sugen på att handla vin, som till exempel gott rosé nu till sommarsäsongen så är ett tips att klicka in sig på http://www.vingruppen.se/wineworld, och vill du ha tips på vilka vin du ska kolla lite extra efter så ska du läsa denna artikel. Sen behöver det såklart inte vara rosévin om man inte vill det, trots att det minst sagt är trendigt under sommaren. Men bara för att det är trendigt behöver det ju inte betyda att man vill äta det. Blomkål är till exempel riktigt trendigt just nu, men fortfarande så finns det såklart de som helst håller sig borta från det. Så är det bara, och föredrar man ett glas rött vin över rosé så är det såklart rött som man ska ha, oavsett årstid!