Trendspaning på kök

Trender inom mat, kök, inredning och allt som har med hem att göra är ofta väldigt populära och lätta att följa. En del utav att trendspana är att ha olika områden att söka i och just kök och mode är en sådan som kan få inspiration ifrån nästan var som helst. Mat kommer från olika kulturer och utan mattrender hade vi inte haft maträtter som pizza, nudlar och sushi. Faktum är att några av de maträtter som vi äter mest av är helt inspirerade från andra kulturer.

När det kommer till kökstrender så är de flesta på samma nivå om hur ett kök ser snyggt och trendigt ut. Det ska följa en sorts mall som man kan se hos de flesta, vitt, öppna ytor, fräscha bänkar, kakel och sedan detaljerna som avgör om det är ett lantligt eller nu med en futuristisk look och starkare färger, helst på detaljerna. På bomässan i år var det en trend om just det vita som lockade de flesta besökarna men det fanns en hel del som också övervägde mer personliga kök. I år var även miljö ett hett ämne på mässan och de flesta ville ta del av hur man elsparar. För den som missade årets mässa så kan man kolla in 99kök – köksguide och där finns massor av reportage att ta del av. Bland annat kan man titta på:

  • Utställaren Alcro visar kulörer.
  • IVT – värmepumpar ställde ut och hade flera tips på lager.
  • Securitas Direct pratade om olika lösningar för att skydda ditt hem.
  • För den som var intresserad av kök och köksinredning så fanns det en rad utställare, allt från kakelspecialister till köksdesigners.